New Boxes
/

starts with youth 

 

New Steps

 

Bijbaan of toch je eigen bedrijf? Dit was de vraag die we ons stelden toen we New Steps gingen organiseren. Omdat we zelf ook nog jong zijn snappen we dat het lastig kan zijn om voor jezelf te beginnen. Dus ons doel was jongeren te informeren en inspireren. Ook werd er verteld over bijbanen in de richting van je eigenbedrijf.

De avond werd gepresenteerd door Guusje van Oosterhout en Meike van Zutven. New Steps was er dus o.a. om te informeren, daarom waren de eerste uitgenodigde sprekers Wilco en Dianne van de Rabobank. Ze vertelde over het ondernemersplan dat jonge ondernemers ‘moeten’ hebben voor ze starten. “het ondernemersplan maak je voor jezelf”. De site van de rabobank www.ikwilstarten.nl kan je daarbij helpen. Als je nog contact wil opnemen met Wilco of Dianne kan dat via Linked-In.

 

  • website 3
  • website 2
  • website 4
  • website 5
  • website 6

Daarna kwam er een bedrijf genaamd Suiti. Het bedrijf is van Iris Rutten, zij studeert aan de hogeschool ondernemersschap in Breda. Ze heeft haar gefocust op dames pakken in allerlei verschillende kleuren en maten. Ze is nog een beginnende onderneemster, maar al super goed opweg! Ze heeft verteld waar ze tegen aan liep met het opzetten van het bedrijf Suiti.

Vervolgens kwamen de drie jongens van Event Coin. Mark Roy en Tom zijn met het idee gekomen om een app te ontwikkelen waarin je de muntjes voor een festival kunt kopen, nooit meer in de rij dus! Met de app kan je muntjes kopen, drinken bestellen en je kan na afloop alles wat over is terug krijgen in geld (als dat is afgesproken met het festival). Ze hebben verteld hoe ze op het idee zijn gekomen en wat ze allemaal gedaan hebben om dit te voor elkaar te krijgen.

Jan en Roël van New Boxes hebben verteld over New Boxes doormiddel van een interview. Ze hebben verteld hoe ze tot samen werking zijn gekomen, wat hun achtergronden zijn en wat ze in de toekomst willen bereiken met New Boxes.

Roël heeft de avond mooi afgesloten met een inspirerende presentatie. Hij vertelde over dat jongeren beter hun eigen weg kunnen gaan, want de jeugd volgt elkaar snel. Roël vind het belangerijk dat mensen doen wat ze leuk vinden en dat ze gebruik maken van zijn/ haar talenten. Dat sluit erg mooi aan op wat New Boxes doet.

Tot slot was er nog een gezellige borrel waarbij iedereen nog even kon netwerken en natuurlijk bijkletsen over de avond. We hebben veel positieve reacties gekregen, en hopen jullie de volgende keer weer te zien! Heb jij nog vragen? Dan kun je ons natuurlijk altijd contacten!


 

.