Scroll Top

LoopbaanVerkenner

Voor medewerkers die zich oriënteren op een volgende baan.
De LoopbaanVerkenner geeft een beeld van competenties en de bijbehorende ontwikkelpunten voor de medewerker en geeft zicht op alternatieve beroepsmogelijkheden en bijbehorende vacatures. Dit instrument is met name bedoeld voor medewerkers die zich oriënteren op een volgende baan.

De LoopbaanVerkenner bestaat uit:

  • Een online assessment: de medewerker vult online een set vragenlijsten in, afgestemd op zijn werk- en denkniveau; Persoonlijkheidskenmerken; Beroepsinteresses; Generieke vaardigheden en Ervaring met specifieke werkactiviteiten
  • Toegang tot de Matchcare beroepen- en vacature databanken waarmee het profiel vergeleken wordt met beroepsprofielen om zo te komen tot ontwikkeltips en actuele vacatures.

De rapportage

De uitkomsten van de vragenlijsten worden weergegeven in een uitvoerige rapportage met:

  • Persoonsprofiel: Persoonlijkheidsbeschrijving, Potentiële kwaliteiten en ontwikkelpunten, Ontwikkelvermogen, Loopbaanmotieven, Competenties en Veranderkracht.
  • Werkprofiel: Werkvoorkeuren en werkactiviteiten
  • Functie in beeld: de vergelijking tussen uw persoonsprofiel en het beroepsprofiel, en de vergelijking tussen uw competenties en die voor het desbetreffende beroep op uw niveau gevraagd worden.
  • Beroepsmogelijkheden: een overzicht van passende beroepen, het aantal openstaande vacatures, de ontwikkeling van de vraag van het beroep
De LoopbaanVerkenner geeft een beeld van competenties en de bijbehorende ontwikkelpunten voor de medewerker en geeft zicht op alternatieve beroepsmogelijkheden en bijbehorende vacatures.