Scroll Top

 ‘Talent in beeld, talent in actie’ krijgt opvolging

GEMERT-BAKEL –  Leerlingen, ouders, docenten en werkgevers waren positief over de pilot ‘Talent in beeld, talent in actie’. Scholieren uit 3-havo van het Macropedius (Commanderij College) hebben tijdens depilot hun skills in kaart gebracht in een skillpas. Op basis van deze individuele kwaliteiten en interesses is een match gemaakt met werkgevers in de regio. Dit bleek van meerwaarde en voor herhaling vatbaar, daarom nemen 3-vwo klassen met 70 leerlingen het stokje over.

Gemerts Nieuwsblad28-12-2021 Van de redactie 

‘Talent in Beeld, Talent in Actie’ is een gezamenlijk initiatief van Commanderij College, Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel (BKG) en New Boxes.  Doel is om talentontwikkeling in de regio te bevorderen en vraag en aanbod tijdig bij elkaar te brengen. 

 

Met het project ‘Talent in beeld, talent in actie’ krijgen leerlingen beter zicht op hun ontwikkelingsmogelijkheden. Het Talentcenter New Boxes helpt hen bij het maken van keuzes in de studieloopbaan richting een vervolgstudie. Daarnaast maken zij in het talentcenter een keuze voor een werkgever uit Gemert-Bakel, Laarbeek, Boekel en omstreken die interessant is voor de leerling. Op die manier wordt het dus makkelijker voor leerlingen en bedrijven om elkaar te vinden voor een stageplek, bijbaan en specifieke hulp bij bijvoorbeeld een profielwerkstuk. 

 

“De pilot is goed bevallen en er is nog werk te doen”, vertelt Jan Krol (mede eigenaar New Boxes). Daarom hebben alle partijen besloten het project nog verder uit te rollen. “We starten het nieuwe jaar met twee edities waarin we de opgedane ervaringen en leerpunten uit de pilot meenemen voor een nog betere ervaring”.

 

Wim Timmermans (directeur Macropedius, Commanderij College): “Het is voor scholieren een uitdaging om op zo’n jonge leeftijd keuzes te maken uit het hele brede aanbod.”Macropedius is een ontmoetingsschool. “Met dot project brengen we scholieren en werkgevers dichter bij elkaar.” Een mooie gelegenheid volgens Karin Reinders (bestuurslid BKG): “Werkgevers krijgen zo de gelegenheid om in beeld te komen bij -hopelijk-hun toekomstige werknemers. Voor de deelnemende gemeenten Gemert-Bakel, Laarbeek en Boekel is het ook van belang. Het zou toch mooi zijn als we onze lokale talenten na hun studie hier in de omgeving hun werkgeluk kunnen bieden!”

 

Samen hoopt het team de verbinding tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid sterk te houden en waar nodig de afstand nog kleiner te maken.

 

Wil je als lokaal bedrijf ook in de toekomst actief bijdragen aan het ontwikkelen, vinden en binden van lokaal talent en deelnemen aan het platform? Stuur dan een e-mail naar talentcenter@newboxes.nl of neem telefonisch contact op met New Boxes
(08 50 76 87 69) en sluit je dan aan bij Talent in Beeld, talent in actie. Binnen het BKG bestuur zijn Martin Jacobs en Karin Reijnders de aanspreekpunten voor dit project. 

Talent in beeld, talent in actie is een initiatief van Commanderij College, Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel (BKG) en New Boxes. Gemert Media is mediapartner van het project.