Scroll Top

Merel, freek & led’s go green

  • Merel: Universiteit Nijmegen,
    International Business 1e jaar
  • Freek: Technische Universiteit Eindhoven,
    Psychology & Technology 1e jaar
  • Project: Project Led’s Go Green
welke student van 20 kan zeggen dat die voorzitter is van een stichting en leiding geeft aan een team?

Via New Boxes kregen Merel en Freek de kans een project op te starten. Het project heeft tot doel om huurders van de woningbouwvereniging Goed Wonen in Gemert te stimuleren tot nog meer duurzaamheid in en om de woning. Samen schreven ze het projectplan. Resultaat: Merel en Freek hebben nu zitting in het bestuur van de door henzelf opgerichte Stichting ‘Led’s Go Green’. Als bijbaantje sturen zij nu meerdere studenten aan.

Merel: “Welke student van 20 kan zeggen dat die voorzitter is van een stichting en leiding geeft aan een team? Het leuke is dat ik in mijn studie dingen leer die ik gelijk in de praktijk kan toepassen. Daarbij verdien ik er leuk mee en bouw tegelijkertijd aan mijn netwerk én een mooi ePortfolio!”

Freek: “Wij kunnen wel zeggen dat duurzaamheid goed is en dat iedereen dat zou moeten doen maar dat maakt niet dat mensen dat zo maar van je aannemen. In de praktijk kom je veel tegenwerpingen, aannamen, vooroordelen, meningen, etc. tegen die ik allemaal herken van de theorie die ik op de TU heb gehad. Het geeft écht een kick als ik mensen dan toch kan overtuigen om duurzame maatregelen te nemen. Deze bijbaan maakt mijn studie nóg leuker!”