Nu beginnen = later winnen

Nu beginnen is later winnen.

Onbekend maakt onbemind. Dus begin vandaag nog met het aantrekken van jong talent!

OVER Talent in beeld, talent in actie

Met het project ‘Talent in beeld, talent in actie’ brengen we jong talent in contact met lokale bedrijven en organisaties.

LESPROGRAMMA & SKILLPAS

Tijdens het voorjaar van 2022 is een groep van 75 vwo 3 leerlingen van het Commanderij College Macropedius aan de slag gegaan met een speciaal ontwikkeld (LOB) lesprogramma. Tijdens deze lessen ontdekten de leerlingen op basis van de Skillpas hun talenten en kwaliteiten. Aan de hand van de data uit Skillpas werden de leerlingen gematcht aan lokale bedrijven en organisaties.

MEET & GREET

Op 23 maart van 19.00 tot 20.30 uur organiseerden projectgroep ‘Talent in beeld, talent in actie’ een Meet & Greet op het Commanderij College Macropedius. Tijdens deze Meet & Greet werd op een speelse manier contact gelegd tussen lokale organisaties en leerlingen. Met als doel een ‘match’ maken!

ORIËNTATIEBEZOEK

Leerlingen en bedrijven die een ‘match’ hadden gemaakt, planden een afspraak voor een oriëntatiebezoek in. Tijdens dit oriëntatiebezoek, van minimaal 1,5 uur tot maximaal een dagdeel, maakte de leerling kennis met de beroepsbeoefenaar en het gekozen bedrijf of organisatie.

Klik hier voor de opdrachtomschrijving van de leerlingen.

AFSLUITING PROJECT

Op 30, 31 mei en 1 juni 2022 delen leerlingen hun ervaring van het oriëntatiebezoek met de bedrijven en organisaties. Bedrijven en organisaties zijn dan van harte uitgenodigd om de presentaties in kleine groepen bij te wonen op het Commanderij College Macropedius in Gemert. 

De twee leerlingen met de beste presentatie en de beste skillpas ontvangen beiden van WiSH Outdoor 2 zondagtickets!

Leerlingen

Wie zijn er betrokken?

Talent in beeld, talent in actie is een initiatief van het Commanderij College Macropedius (havo/vwo), BKG en New Boxes.

Verschillende organisaties en bedrijven uit de regio, waaronder Gemeente Gemert-Bakel, Laarbeek, Meierijstad en Boekel, zijn inmiddels aangehaakt. Het project wordt door de Metropoolregio Eindhoven ondersteund met een bijdrage uit het Stimuleringsfonds.

 

Vervolg najaar 2022

Na de zomervakantie wordt het project ‘Talent in beeld, talent in actie’ vervolgt. 

Momenteel wordt nog volop gebrainstormd over hoe het vervolg eruit gaat zien. Heb je ideeën of wil je ook een bijdrage leveren aan het project? Neem dan gerust contact met ons op, via onderstaand contactformulier of stuur een e-mail naar: info@newboxes.nl 

CONTACT TALENT IN BEELD TALENT IN ACTIE