Scroll Top

Positieve reacties op pilot ‘Talent in beeld, talent in actie’

“Van meerwaarde en voor herhaling vatbaar’ 
GEMERT –  Van meerwaarde en voor herhaling vatbaar. Leerlingen, ouders, docenten en bedrijven zijn positief over de pilot ‘Talent in beeld, talent in actie’. Scholieren uit 3-havo van het Commanderij College hebben tijdens het proefproject hun skills in kaart gebracht en op basis van deze individuele talenten en kwaliteiten een match gemaakt met werkgevers in de regio. Tijdens de afsluiting op 29 juni presenteerden leerlingen op locatie Macropedius een profiel en vlog van hun bedrijfsbezoeken aan alle deelnemers en betrokkenen. 

Van de redactie 

‘Talent in Beeld, Talent in Actie’ is een gezamenlijk initiatief van Commanderij College, Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel (BKG) en New Boxes.  Doel is om talentontwikkeling in de regio te bevorderen en vraag en aanbod tijdig bij elkaar te brengen.  

“Het derde leerjaar is voor leerlingen een lastig jaar”, zegt Katja Storm (Commanderij College). “Ze moeten dan nadrukkelijker gaan voorsorteren op hun toekomst, terwijl ze vaak nog niet goed weten wat ze met hun leven willen gaan doen. Ze gaan dan twijfelen aan zichzelf en hun toekomst en raken, bij gebrek aan een doel, gedemotiveerdsoms hun motivatie kwijt. ‘Talent in beeld, talent in actie’ helpt ze bewuster te worden van hun eigen kwaliteiten en voorkeuren, waardoor ze makkelijker en beter onderbouwd keuzes voor de toekomst kunnen maken. Als je weet waar je naartoe werkt dan vind je ook eerder de inspiratie en motivatie om huiswerk te maken en voor proefwerken te leren. en dat is de kans kleiner dat je een jaartje over moet doen. Leerlingen zelfstandig ‘de hort opsturen’ naar bedrijven is ook voor ons als school best spannend, maar deze pilot toont aan dat ze die verantwoordelijkheid aankunnen.” 

Bestuurslid Karin Reijnders van Bedrijven Kontakt Gemert (BKG): “Door te laten zien welke werkgevers we in Gemert-Bakel hebben en wat deze bedrijven en organisaties doen, helpen we leerlingen afgewogen keuzes voor de toekomst te maken en werkgevers om lokaal talent aan zich te binden. Zo kunnen we Gemert-Bakel economisch sterk en leefbaar houden.” 

Wout van Paassen (Vita Forum Fysiotherapie) was een van de werkgevers die leerlingen een kijkje in de keuken gunde. “Het is leerzaam en zinvol om ze van binnenuit een indruk te geven van het beroep waar ze interesse in hebben. Via hun klasgenoten maken ze bovendien kennis met andere branches, die ze zelf niet op het netvlies hadden.” 

Talenten die aan het project deelnamen beamen dat: “Vooraf wist ik niet goed wat ik kon verwachten”, vertelt Milou, die samen met Mirthe een ziekenhuis bezocht. “Je hebt er wel een beeld bij, maar je moet de praktijk ervaren om te ontdekken hoe het er werkelijk aan toegaat op een verpleegafdeling. Het is veel breder en er komt veel meer bij kijken dan ik gedacht had.”  

De gepresenteerde bedrijfsprofielen en vlogs zijn door medeleerlingen, ouders, docenten en deelnemende werkgevers beoordeeld.  De vlog van Joppe Peters over GGD Brabant Zuidoost behaalde in totaal de hoogste score. Ook de bijdragen van Sanne Bekkers, Emma Emonds, Sophie Heerdink, Silke van Helvoort, Eva Swinkels, Nienke Westenberg en Laura van Zelst vielen in de prijzen.  

Wil je als lokaal bedrijf ook in de toekomst actief bijdragen aan het ontwikkelen, vinden en binden van lokaal talent en deelnemen aan het platform? Stuur dan een e-mail naar talentcenter@newboxes.nl of neem telefonisch contact op met New Boxes
(08 50 76 87 69) en sluit je dan aan bij Talent in Beeld, talent in actie. Binnen het BKG bestuur zijn Martin Jacobs en Karin Reijnders de aanspreekpunten voor dit project. 

Talent in beeld, talent in actie is een initiatief van Commanderij College, Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel (BKG) en New Boxes. Gemert Media is mediapartner van het project.