Training Situationeel leidinggeven

Stel doelen, stel het ontwikkelniveau vast en ga aan de slag met verschillende leiderschapsstijlen.
Iedere organisatie, ieder mens en iedere situatie is anders. Dat vraagt om een flexibele aanpak. Dat vraagt om situationeel leiderschap waarbij de diverse stijlen ingezet kunnen worden. Afhankelijk van de situatie. Vandaar de naam. Deze visie op effectief leiderschap houdt rekening met de verschillen tussen de mensen in je organisatie.

Verschillen in vaardigheden, motivatie en zelfvertrouwen. Maar ook bijvoorbeeld in opleiding, achtergrond, cultuur en werkwijze. En dankzij die verschillen hebben medewerkers ook allemaal een verschillende manier waarop ze het liefst begeleid en benaderd willen worden. Door op het juiste moment, tegenover de juiste mensen de juiste stijl te hanteren kun je je team efficiënt beïnvloeden en bereiken wat je als leider wilt bereiken.

Situationeel leidinggeven is doelen stellen (eventueel ook op individueel niveau OGSM), vaststellen ontwikkelingsniveau per medewerker (competenties en betrokkenheid), inzetten van verschillenden leiderschapsstijlen:

  • Sturen
  • Begeleiden
  • Steunen
  • Delegeren
Door op het juiste moment, tegenover de juiste mensen de juiste stijl te hanteren kun je je team efficiënt beïnvloeden en bereiken wat je als leider wilt bereiken.

Resultaat van deze workshop is dat elke leidinggevende in staat is om doelen te stellen met zijn medewerkers en met de medewerkers samen het ontwikkelingsniveau vaststelt Tevens is er een start gemaakt met het vragen stellen als eerste basisvaardigheid.