USAWA

Coffee with a message

USAWA
Coffee with a message
Over ons
Usawa
Met trots, passie en kennis van koffie, branden en blenden wij, Pieter en Maikel, in hartje Gemert de lekkerste Usawa koffies. En dat is geen gewone koffie. Het is “coffee with a message”!

Usawa betekent namelijk “gelijkheid”. Met het de opbrengsten van de koffie uit ons bedrijf willen wij ervoor zorgen dat kinderen uit Tanzania met albinisme veilig in hun gemeenschap kunnen leven. Kinderen met albinisme zijn in Tanzania namelijk niet veilig. Er wordt op hen gejaagd, omdat er wordt geloofd dat hun lichaamsdelen geluk kunnen brengen. Ze worden vermoord of verminkt en hun lichaamsdelen worden voor veel geld verkocht aan zogenaamde ‘witchdoctors’. Een verschrikkelijke situatie.

Nu snap je dat we dus niet ‘zomaar’ koffie branden, blenden en verkopen. Wij werken met een duidelijke ‘purpose’.

 

Ben jij ook maatschappelijk betrokken en wil je met ons ervoor zorgen dat mensen in Tanzania begrijpen wat albinisme is en dat ze leren dat mensen met albinisme geen magische krachten hebben en geen geluk of ongeluk brengen? Houd ons dan in de gaten! Op dit talentcenter bieden wij regelmatig mooie projecten, stages en bijbanen aan.

En voor een kennismaking ben je altijd welkom in onze winkel en branderij in hartje Gemert.

Kom eens gezellig op de koffie!

 

 

Pieter Staadegaard en Maikel Arts van Usawa
Plaats

Gemert

Afstand tot ov

240 meter

Branche

Detailhanden en ambachten

Website

Klik hier voor de website van Usawa