Scroll Top

Talent in actie

Talent in beeld, talent in actie 2023-2024

Met het project Talent in beeld, talent in actie ga jij je talenten én kwaliteiten ontdekken! Ontdek tijdens schooljaar drie waar jij goed in bent én wat bij je past.

Over Talent in beeld, talent in actie

Tijdens het derde schooljaar havo/vwo ga je op zoek naar je talenten. Door in gesprek t gaan met verschillende werkgevers en werknemers, ga je ontdekken wat bij jou past. Dit helpt je nu bij het maken van de juiste profielkeuze en later bij het kiezen van een (bij)baan!

Wat houdt het project in?

Vanaf september 2023 starten jij en je medeleerlingen van havo en vwo met een speciaal ontwikkeld (LOB) lesprogramma. Tijdens deze lessen ontdek je jouw talenten en kwaliteiten.

Met de inzichten over jezelf ga je op zoek naar beroepen en bedrijven die bij je passen. Met behulp van de bedrijvenzoeker  selecteer je vijf bedrijven en/ of organisaties. Vervolgens ontmoet je deze werkgevers en werknemers uit verschillende vakgebieden tijdens de Meet & Greet. Om één van de bedrijven of de organisaties beter te leren kennen, vraag je een oriëntatiebezoek aan voor januari, februari of maart. Daar haal je beroeps- en bedrijfsinformatie op, die je verwerkt in een presentatie.

Wat ga je dit schooljaar doen?

In schooljaar drie van het Macropedius ga jij een keuze maken voor jouw keuzeprofiel. De LOB-lessen en het project Talent in beeld, Talent in actie gaan jou helpen om een keuze te maken die past bij jouw talenten en voorkeuren.

Om een goede keuze te maken, ga jij… 

  • oefen om jezelf te presenteren aan anderen
  • jouw talenten ontdekken tijdens LOB lessen
  • op zoek naar beroepen en bedrijven die bij jou passen
  • kennismaken met lokale ondernemers en beroepsbeoefenaren tijdens de Meet & Greet
  • een ‘match’ maken met een bedrijf/organisatie
  • bedrijfsbezoek regelen bij een bedrijf/organisatie van jouw keuze
  • jouw inzichten van het project presenteren

Waarom meedoen?

Richting
Talent in beeld, talent in actie geeft je richting voor toekomstige keuzes.
Kwaliteiten
Ontdek je kwaliteiten en voorkeuren door verschillende opdrachten.
Ontdek bedrijven
Ontdek welke bedrijven en organisaties bij jou passen in de bedrijvenzoeker.
Ontdek beroepen
Ontmoet lokale werkgevers en werknemers die jou vertellen over hun beroep.

Betrokken partijen

Talent in beeld, talent in actie is een initiatief van het Commanderij College Macropedius (havo/vwo), BKG en New Boxes.

Verschillende organisaties en bedrijven uit de regio, waaronder Gemeente Gemert-Bakel, Laarbeek, Meierijstad en Boekel, zijn inmiddels aangehaakt. Het project wordt door de Metropoolregio Eindhoven ondersteund met een bijdrage uit het Stimuleringsfonds.