Talent in beeld

Talent in beeld, talent in actie.

Heb jij al jong talent in beeld? Onbekend maakt onbemind. Dus begin vandaag nog met het aantrekken van jong talent!

Over Talent in beeld, talent in actie

Leerlingen van havo en vwo gaan tijdens het derde schooljaar op zoek naar hun talenten (m.b.v. de Skillpas). Ze ontdekken o.a. door met verschillende werkgevers en werknemers in gesprek te gaan, wat bij hen past. Dit helpt hen nu bij het maken van de juiste profielkeuze en later bij het kiezen van een (bij)baan!

Wat houdt het project in?

Vanaf september 2022 gaan 170 derdejaarsleerlingen van havo en vwo van het Commanderij College Macropedius aan de slag met een speciaal ontwikkeld (LOB) lesprogramma. Tijdens deze lessen ontdekken de leerlingen op basis van de Skillpas hun talenten en kwaliteiten.

Met de inzichten uit de Skillpas, gaan ze op zoek naar bedrijven die bij hen passen. De bedrijvenzoeker maakt aan de hand van die data een match met bedrijven en organisaties uit de regio. Vervolgens ontmoeten leerlingen en bedrijven/organisaties elkaar tijdens de Meet & Greet. Om bedrijven of organisaties beter te leren kennen, plannen de leerlingen oriëntatiebezoeken. Daar halen ze beroeps- en bedrijfsinformatie op die ze verwerken in een presentatie. 

Eindopdracht orientatiebezoek en product

Wil jij ook een match maken?

Met jouw bedrijfsprofiel op het Talentcenter van New Boxes breng je jouw bedrijf en de beroepen in beeld. Een slim algoritme zorgt er vervolgens voor dat jouw profiel in beeld komt bij leerlingen die bij hierbij passen. Dat zijn jouw toekomstige werknemers! Zo kan je gemakkelijk matchen en contact leggen met leerlingen.

Het projectteam van ‘Talent in beeld, talent in actie’ ondersteunt deelnemende bedrijven, organisaties en leerlingen daarbij.

Nikki Skillpas
Nikki skillpas skills

Mooi meegenomen!

Met het Talentcenter van New Boxes kom je niet alleen in contact met toekomstige stagiair(e)s en medewerkers. Je hebt ook de mogelijkheid om onbeperkt vacatures voor stages, (bij-)banen, projecten en kennismakingen te plaatsen voor een doelgroep die voor jouw bedrijf relevant is.

Deelnemen?

Je kunt jouw bedrijf eenvoudig aanmelden met dit aanmeldformulier. De deelnamekosten bedragen €12,50 per maand* exclusief BTW en worden vooraf jaarlijks gefactureerd. Deelname geldt voor de gehele projectduur van 2 jaar.

Wat is inbegrepen:

  • Een uitgebreid bedrijfsprofiel (klik hier voor een voorbeeld)
  • Gratis plaatsen van stagevacatures, vacatures voor bijbanen en banen, kennismakingen en projectopdrachten
  • Gratis zoekopdrachten verstrekken om in contact te komen met lokale talenten
  • Je bedrijf is zichtbaar voor alle jongeren (met name leerlingen die onderwijs krijgen op het Commanderij College)
  • Deelname aan het Talent Event (Meet & Greet)

 

*Ben je ‘eenpitter’, niet ‘in’ voor personeel en kun je geen stage bieden maar wil je wel jongeren inspireren door jouw beroepspraktijk een keer met hen te delen? Dat is waardevol! Jouw profielpagina bieden we je daarom gratis aan. Talenten kunnen jouw profiel vinden maar je hebt geen mogelijkheid om talent te zoeken en vacatures te plaatsen.

Waarom meedoen?

Zichtbaarheid
Jouw bedrijf zichtbaar maken voor lokaal en jong talent.
Kwaliteiten
Kwaliteiten en talenten optimaal benutten.
Binding
Getalenteerde jongeren interesseren voor kansen die lokale bedrijven bieden.
Toegang
Toegang tot jong talent in de regio.

JIj gaat toch ook een match maken?

In een arbeidsmarkt die steeds krapper wordt, is het als werkgever belangrijk om het juiste talent aan je te binden. Dat kun je doen door als beroepsbeoefenaar jouw ervaring en beroepspraktijk te delen met jongeren die hun studie- en loopbaankeuzes nog moeten maken. Een kennismaking, een stage, bijbaan of project kan waardevol zijn om jongeren te helpen en een relatie met ze op te bouwen.

Als deelnemer aan het project ‘Talent in beeld, talent in actie’ kom je makkelijk in contact met leerlingen en lever je maatschappelijke meerwaarde!

Samenwerkende partijen

Talent in beeld, talent in actie is een initiatief van het Commanderij College Macropedius (havo/vwo), BKG en New Boxes.

Verschillende organisaties en bedrijven uit de regio, waaronder Gemeente Gemert-Bakel, Laarbeek, Meierijstad en Boekel, zijn inmiddels aangehaakt. Het project wordt door de Metropoolregio Eindhoven ondersteund met een bijdrage uit het Stimuleringsfonds.

Wil je daarnaast ook ‘connected’ zijn met de leerlingen van het vmbo in Laarbeek en Gemert? Maak dan naast jouw profiel op de Bedrijvenzoeker ook een bedrijfsprofiel aan op de stage-site cocotalent.nl.

Ik wil jong talent aantrekken!